23948sdkhjf

Olgas Oldebørn gør Aalborg grønnere

Børnetøjsbutikken Olgas Oldebørn i Aalborg byder foråret og sommeren velkommen med en lille byhave fra Urban Green House foran butikken. Tanken er at børn og deres forældre kan plante deres egne blomsterfrø.
Hos Olgas Oldebørn, der sælger børnetøj, har man placeret et eksemplar af drivhuset lige uden for butikken, og tanken er at invitere børn og deres forældre til at komme forbi og plante frø, fx morgenfruer, solsikker og ærter, i en lille blikdåse med deres navn på – og så, når planten er vokset op, evt. tage den med hjem.

Lene Albeck Gadegaard, der er indehaver af Olgas Oldebørn, fortæller, hvorfor Urban Green House er en naturlig forlængelse af hendes egen virksomhedsfilosofi:

- I mange år har vi været certificerede som grøn butik. Vores belysning og elforbrug er på et minimum bl.a fordi vi har LED belysning, rengøringsmidler er svanemærkede, kaffe og te økologisk, vi genbruger de kasser vi modtager varer i til at sende varer ud fra webshoppen – og tænker os generelt meget om ift miljø og genbrug. Derfor vi vil gerne sprede vores ideer og grønne tanker meget mere.

- Der er stadig børn, der tror, at tomater vokser i supermarkedet. Men der er heldigvis mange forældre, der gør et fornuftigt stykke arbejde med at lære deres børn hvordan alt det, der vokser, kan dyrkes uden brug af gift. Og her er Urban Green House en genial mulighed for at omsætte teori til praksis.

Stor interesse for det mobile drivhus
Allerede nu oplever Olgas Oldebørn en enorm interesse for det mobile drivhus. Folk stopper op, undersøger det og kommer ind i butikken for at få en snak om det. Og især børnene er helt vilde med tanken om, at kunne dyrke deres egne blomster og planter.

- Vi glæder os til at invitere til så- og plantedage og dermed være med til at sætte fokus på nye grønne tanker i midtbyen. Tænk hvis flere butikker satte små mobile væksthuse op, så kunne Aalborg måske udvikle sig til et endnu grønnere sted med aktiviteter – ligesom Roskilde Festival, Urban Spray galleriet i Berlin har gjort det og som Kulturby Aarhus vil gøre det i 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079